Youth Development Programme (YDP) in Afrika

Youth Development Programme (YDP) in Afrika

Het Youth Development Programme combineert de bouw van zalen voor christelijke gemeenten in Afrika met een trainingsprogramma voor jongeren, in navolging van het voorbeeldproject in Yaoundé, Kameroen.

In verschillende plaatsen in Afrika waar Brunstad Christian Church actief is met zendingswerk, zijn gemeenten ontstaan. In sommige plaatsen is behoefte aan betere faciliteiten om als gemeenten samen te komen. Middelen zijn echter beperkt en veel jongeren zijn werkeloos.

Het YDP heeft twee doelen: goede faciliteiten voor een actief christelijk gemeenteleven waar jong en oud betrokken zijn, én jongeren opleiding en een kans op werk bieden. WEW ondersteunt dit project financieel.

Kameroen als voorbeeld

In 2013 werd het conferentiecentrum in Yaoundé, Kameroen geopend. Hier komen nu jaarlijks 450 tot 500 christenen uit Kameroen en buurlanden samen voor meerdaagse conferenties en de plek wordt wekelijks gebruikt door de gemeente in Yaoundé. Dit bouwproject dat werd begeleid door BCC Zuid-Afrika, werd heel succesvol gecombineerd met een trainingsprogramma voor de jongeren in Kameroen. De allermeeste jongeren die betrokken waren bij het project vonden met wat zij geleerd hadden een baan en kunnen nu in eigen levensonderhoud voorzien.

Opleiding in Zuid-Afrika

Op basis van de ervaringen in Kameroen heeft BCC Zuid-Afrika een formeel trainingsprogramma opgezet en opleidingsfaciliteiten voor 30 personen. In 12 maanden worden jongeren opgeleid in praktische vaardigheden en in projectbeheer, administratie en het leiden van evenementen. Het doel is om over een periode van 3 jaar ongeveer 90 jongeren aan te trekken uit vijf verschillende Afrikaanse landen waar BCC werkzaam is.

Na een jaar opleiding kan iemand deel uitmaken van een team dat een bouwproject zal plannen en uitvoeren in één van de Afrikaanse landen waar BCC betrokken is bij zendingswerk. Voor de komende vijf jaar zijn projecten gepland voor de bouw van zalen voor Afrikaanse gemeenten in Bafoussam (Kameroen), Lumbumbashi (Congo) en Lilongwe en Mulanje (Malawi), Kisumu en Kisii (Kenia).

Meer Projecten

Afrika
17 september 2018

Youth Development Programme (YDP) in Afrika

Youth Development Programme (YDP) in Afrika Het Youth Development Programme…
Zuid Amerika
17 september 2018

Brazilië

Regionaal zendingscentrum in Brazilië Het conferentiecentrum Solar das Primaveras in…
Europa
17 september 2018

Ternopil, Oekraïne

Zendingscentrum Ternopil, Oekraïne Het zendingscentrum net buiten Ternopil is de…
meer projecten