Christian Youth Development Program (CYDP) in Afrika

Christian Youth Development Program (CYDP) in Afrika

Het Christian Youth Development Programme combineert de bouw van zalen voor christelijke gemeenten in Afrika met een trainingsprogramma voor jongeren, in navolging van het voorbeeldproject in Yaoundé, Kameroen.

In verschillende plaatsen in Afrika waar Brunstad Christian Church actief is met zendingswerk, zijn gemeenten ontstaan. In sommige plaatsen is behoefte aan betere faciliteiten om als gemeenten samen te komen. Middelen zijn echter beperkt en veel jongeren zijn werkeloos.

Het CYDP heeft twee doelen: goede faciliteiten voor een actief christelijk gemeenteleven waar jong en oud betrokken zijn, én jongeren opleiding en een kans op werk bieden. WEW ondersteunt dit project financieel.

Kameroen als voorbeeld

In 2013 werd het conferentiecentrum in Yaoundé, Kameroen geopend. Hier komen nu jaarlijks 450 tot 500 christenen uit Kameroen en buurlanden samen voor meerdaagse conferenties en de plek wordt wekelijks gebruikt door de gemeente in Yaoundé. Dit bouwproject dat werd begeleid door BCC South Africa, werd heel succesvol gecombineerd met een trainingsprogramma voor de jongeren in Kameroen. De allermeeste jongeren die betrokken waren bij het project vonden met wat zij geleerd hadden een baan en kunnen nu in eigen levensonderhoud voorzien.

Opleiding in Zuid-Afrika

Op basis van de ervaringen in Kameroen heeft BCC South Africa een formeel trainingsprogramma opgezet en opleidingsfaciliteiten voor 30 personen. In 12 maanden worden jongeren opgeleid in praktische vaardigheden en in projectbeheer, administratie en het leiden van evenementen. Het doel is om over een periode van 3 jaar ongeveer 90 jongeren aan te trekken uit vijf verschillende Afrikaanse landen.

Na een jaar opleiding kan iemand in zijn eigen omgeving de geleerde vaardigheden toepassen en in zijn eigen levensonderhoud voorzien. We hopen dat zij wat zij geleerd hebben ook aan anderen zullen doorgeven in hun eigen omgeving.

Meer Projecten

Nieuws
29 juni 2022

Jaarverslag 2021

Bekijk of download ons jaarverslag over 2021 hier: WEW Jaarverslag…
Nieuws
30 juni 2021

Jaarverslag 2020

Bekijk of download ons jaarverslag over 2020 hier: WEW Jaarverslag…
Nieuws
21 oktober 2020

Evangelisatiecentrum bewerkt eenheid onder christenen in India

VIDEO: Tessia uit India vertelt enthousiast over het evangelisatiecentrum in…
meer projecten