Het positieve effect van CYDP in Afrika

Het Christian Youth Development Program (CYDP) is erop gericht om jongeren in Afrikaanse landen opleidingsmogelijkheden te bieden en werkervaring te laten opdoen in een omgeving waarin christelijke waarden en normen centraal staan.

Gepubliceerd op 22 januari 2020

Veel aandacht is er ook voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, zoals het werken in teams, time-management, omgaan met collega’s, en eigen verantwoordelijkheid nemen. De jongeren volgen een afwisselend programma met cursussen, samen werken aan (bouw)projecten, bijeenkomsten met Bijbelonderricht en sociale activiteiten. De opgedane vaardigheden en werkervaring kunnen ze vervolgens in hun eigen omgeving weer toepassen, en zo een nuttige bijdrage leveren aan de maatschappij.

Dr. Wijnand Grobler van de North-West University in Zuid-Afrika deed onderzoek naar dit programma en vertelt in de onderstaande video over zijn bevindingen. Christine en Bernhard hebben deelgenomen aan CYDP en vertellen wat ze ervan hebben geleerd.

Het CYDP is een initiatief van BCC South Africa en ontvangt financiële ondersteuning van onder andere Stichting WEW. Lees meer over CYDP in het artikel: Steun voor de Zuid-Afrikaanse overheid voor CYDP